نمای سبز
نماهای سبز به عنوان یکی از عناصر زیبایی ساختمان در سرتاسر جهان توجه بسیاری از معماران و یا حتی صاحب خانه ها را به خود جلب کرده است. نماهای سبز گرمای کمتری را جذب و از دست می دهند. در نما های سبز گیاهان همچنین باعث تبخیر می شوند که به خنک تر نگه داشتن آب و هوای شهر کمک می کند. پوشش گیاهی عمودی یا گرین وال و یا دیوار سبز در حال حاضر مورد توجه است. برای قرنها از گیاهان بالارونده خاصی مانند ویستریا و ویرجینیا کریپر برای تزئین نمای ساختمان استفاده میشد. در کشورهای اروپایی (آلمان) سبز شدن دیوارها Architektentrost نامیده می شود، زیرا بسیاری از طرح های شکست خورده با استفاده از پوشش گیاهی عمودی (گرین وال) از دید پنهان می کنند. اخیراً در شهرهای بزرگتر از این پوشش گیاهی (نمای سبز) برای اهداف بسیار بیشتری استفاده می شود، مانند گرفتن ریز ذرات معلق و کمک به خنک کردن یک شهر. مزیت آن این است که فضای کمی را در یک منطقه شهری که قبلاً به شدت مورد استفاده قرار میگرفت، اشغال میکند و به دنبال آن دیوارهای سبز به نمای شهر اضافه می شوند. نباید فراموش کرد که یک گیاه بالارونده که بتواند یک ساختمان پنج طبقه را در مدت چند سال پوشش دهد، نیاز به فضای کافی برای سالم ماندن ریشه هایش دارد. این گیاه به فضای زیادی روی زمین نیاز ندارد، اما به فضایی در زیر زمین نیاز است.
سه نوع نمای سبز:
دسته اول نما های سبز: گیاهان با بالارونده که با استفاده از پیچک، ساقه دوقلو در نمای ساختمان می روند و باعث پوشش سبز به روی نما می شوند که شیوه سنتی محسوب می گردد و نیازمند زمان بالایی می باشد برای داشتن یک نمای سبز و همچنین گیاهان بالارونده که نیاز به ساختاری دارند که در جلوی دیوار قرار داده شود تا بتوانند در امتداد آن رشد کنند و بالا بروند.

دسته دوم نما های سبز: گیاهان آویزان که از گلدان روی پشت بام یا بالکن رشد می کنند (این گیاهان به مراقبت بیشتری نیاز دارند: کود، آب و محافظت در برابر یخ زدگی) و در این روش تمام نما معمولا سبز نمیشود و قسمت هایی خالی باقی می ماند که نماب سبز ما ناقص به نظر می رسد.

و اما سومین دسته نما سبز، که در آن گیاهان در گلدانها و یا ساختاری به نام هیدروپونیک کاشته شده و با دقت تمام کلیه ساختار دیوار سبز چه گلدان و یا سیستم دیوار سبز هیدروپونیک با ساپورت مناسب و تقسیم وزن در تمام بدنه (نمای سبز) متصل می شود. کارشناسان ما در خصوص ساپورت گیری و بار دیوار کلیه محاسبات لازم را در طراحی در نظر می گیرند.
در این نوع دیوار گیاهان در چند پوشش متفاوت قابل اجرا می باشند ما به شما با توجه به شرایط آب و هوایی، میزان نور خورشید و تمام عوامل موثر بر رشد گیاه بهترین گزینه را پیشنهاد و با توجه به سلیقه شما نمای سبز را قبل از هرگونه عملیات اجرایی طراحی می کنیم.
این نمای سبز کاملا هوشمند می باشد بدین صورت که سیستم آبیاری اتوماتیک میتواند روزانه، هفتگی، فصلی و یا سالیانه مطابق نیاز دیوار سبز شما قابل تنظیم شود و با یک بار تنظیم شما برای همیشه از آبیاری نمای سبز خود آسوده خاطر خواهید بود. یکی از مهمترین موارد نمای سبز که کود دهی و رساندن مواد مغذی به ریشه گیاهان در نمای سبز (گرین وال) است را ما با طراحی سیستم پمپاژ به صورت تزریق کود به ریشه گیاهان در نمای سبز انجام داده ایم که سیستم اتوماسیون ما در یک مرحله این موارد را قابل حل خواهد کرد و گیاهان شما در نمای سبز همیشه شاداب خواهد بود.
پس از نصب و راه اندازی دیوار سبز در نما با توجه به گفته های بالا به کمترین زمان نگهداری نیاز دارند و ما در این مرحله نیز شما را تنها نخواهیم گذاشت و کارشناسان فضای سبز ما در این زمینه با کمترین هزینه همراه شما خواهند بود.
دقت داشته باشید دسترسی به نما از مهمترین مسائل در نمای سبز می باشد قبل از شروع به طراحی نمای سبز از مشاوره رایگان ما می توانید بهره مند شوید.

مزایا و معایب نمای سبز:
بحث های زیادی پیرامون مزایا و معایب نماهای سبز وجود دارد. اکنون که اثرات مثبت آنها در مورد نقش آنها در جذب ذرات ریز (اگرچه این بسیار نسبی است) و کاهش دمای شهرها مشخص شده است، اعتراضات به نماهای سبز در مورد رطوبت، آسیب به ساختمان ها و مزاحمت ناشی از آفات وجود دارد در حال کاهش است.
گیاهان همیشه سبز (نمای سبز) در واقع می توانند ساختمان را در برابر باران شدید محافظت کنند و دیوارهای ساختمان را خشک نگه دارند. با این حال، ساختمان هایی که در حال حاضر تحت تاثیر افزایش رطوبت به دلیل گسل یا آسیب ساختمانی موجود هستند، در واقع می توانند توسط پوشش گیاهی آسیب بیشتری ببینند، زیرا از تبخیر رطوبت جلوگیری می کند.
مسئله آسیب دیدن یک ساختمان توسط ریشه گیاهان در گرین وال بالارونده اغلب مطرح می شود (دسته اول). در اینجا نیز همین نکته صادق است: تنها در صورتی که نما از قبل ملات سست یا ترک داشته باشد، با ریشه گیاه مشکل خواهد داشت. بنابراین مهم است که ساختمان از نظر عیوب بازرسی شود و قبل از کاشت هر گونه پوشش گیاهی، آنها را تعمیر کنند. با گیاهان بالارونده، ساختمان نیز باید سالانه بازرسی شود. و تمام ریشه ها، پیچک ها، ساقه های دوقلویی و سایر ناهنجاری ها برای جلوگیری از آسیب باید از پنجره ها، ناودان ها و لبه ها جدا شوند. در نماهای جدید به هیج عنوان چنین مشکلاتی وجود نخواهد داشت به علت داشتن لایه محافظ که کاملا از نمای اصلی ساختمان شما جدا می باشد.
برخی از افراد از ورود عنکبوت ها و حشرات به خانه هایشان از طریق پوشش گیاهی در دیوار سبز نما می ترسند. اگر پنجره ها و سایر قسمت های باز از پوشش گیاهی دور نگه داشته شوند، می توان این میزان را کاهش داد. پرندگان معمولاً به عنوان یک مزاحم دیده نمی شوند. واضح است که میزان جانوران در نمای سبز دو تا سه برابر بیشتر از نمای معمولی است، بسته به سن و نوع پوشش گیاهی مورد استفاده

تاثیر بر آب و هوای شهری
پوشش گیاهی عمودی (دیوار سبز) دیوارها را از تابش مستقیم خورشید محافظت می کند. نما کمتر گرم می شود، گرمای کمتری جذب می کند و گرمای کمتری در شب منتشر می کند. این گیاهان همچنین بخار آب را از طریق تبخیر ساطع می کنند که همچنین باعث افزایش اثر خنک کننده در منطقه اطراف می شود. به طور خلاصه، نمای سبز بر روی حداکثر دماها اثر معتدلی دارد.

جذب ذرات معلق در هوا توسط نمای سبز داخلی و خارجی ساختمان
گیاهان می توانند ذرات ریز و ذرات معلق در هوا مانند فلزات سنگین سرب و کادمیوم را جذب کنند. ذرات معلق معمولاً روی برگها رسوب می کنند، در اثر باران شسته می شوند و در خاک دفن می شوند. قسمت دیگری از این ماده توسط گیاه جذب و ذخیره می شود. به نظر می رسد جذب در نزدیکی جاده های اصلی بیشتر است، جایی که آلودگی بیشتر وجود دارد جذب که متاسفاته اکثر شهرهای بزرگ کشورمان از جمله تهران، اصفهان، مشهد و سایر شهرها از آلودگی بالایی برخوردار هستند همچنین به شاخص سطح برگ (رابطه بین سطح برگ و فضای اشغال شده توسط برگها در نما) و نوع گیاه بستگی دارد.
تثبیت ذرات در رابطه با زمان بین تعمیر و نگهداری انجام شده در نما نیز مهم است. نماهای روشن از جنس سیمان و یا گچ که به طور معمول هر پنج سال یکبار رنگ می شوند، پس از نصب نمای سبز دیگر به هیچ کونه تعمیراتی نیاز ندارند.
گیاهان در دیوار سبز از CO2 موجود در هوا برای فتوسنتز استفاده می کنند و اکسیژن تولید می کنند که به هوا منتشر می کنند. نیتروژن و ازن از هوا جذب می شوند.
نمای سبز با کاشت مجموعه ای متنوع از گیاهان، ظاهر جذابی پیدا می کند و ظرفیت جذب آلودگی افزایش می یابد. گونه های مختلف گیاهان انواع مختلفی از آلودگی را در مقادیر مختلف از هوا جذب می کنند. تأثیر پوشش گیاهی بر کیفیت هوا در نقاط بسیار آلوده یک شهر بسیار میتواند تاثیر مثبت بگذارد.
علاوه بر بهبود کیفیت هوا در مجاورت نمای سبز و اثر خنک کنندگی، رنگ سبز در یک منطقه شهری اثرات مثبت زیادی بر سلامت، بهبودی و توانایی مدیریت استرس دارد. گرین وال این مزیت را دارد که حتی در جایی که ساختمان ها نزدیک به هم هستند و فرصت کمی برای فضای سبز وجود دارد، گرین وال ها همیشه قابل اجرا هستند.

ذخیره انرژی
نمای سبز از ساختمان در برابر گرمای خورشید در تابستان محافظت می کند و آن را خنک تر نگه می دارد. در زمستان، پوشش گیاهی می تواند ساختمان را در برابر باد محافظت کند و از طریق همرفت در امتداد نما و حفره هوا بین پوشش گیاهی و ساختمان، اتلاف گرما را کاهش دهد. نمای سبز با یک محفظه ثابت هوای ۵ سانتی متری بین پوشش گیاهی و ساختمان با ضریب انتقال حرارت ۲.۹ W/m2K قابل مقایسه است و بنابراین می توان آن را با جداسازی گرما با استفاده از لعاب عایق مقایسه کرد. لایه های ضخیم تر هوا عایق را به طور قابل توجهی بهبود نمی بخشد، زیرا تلفات همرفتی به دلیل اثر دودکشی افزایش می یابد. این را می توان با تقسیم کردن رشد عمودی با استفاده از ساختار نگهدارنده ثابت کرد.
مشاهده اینستاگرام گرین تک
اثر دودکشی، جریان هوا به سمت بالا بین نما و پوشش گیاهی، در واقع می تواند یک اثر مطلوب در تابستان باشد. می توان بین آن ها یکی را جهت جلوگیری از اتلاف انرژی انتخاب کرد.

جذب صدا
نماهای سبز صدای خیابان را از ۲.۵ دسی بل تا ۳ دسی بل کاهش می دهد و آرامش را در منزل و یا محل کار برای شما به ارمغان می آورند.

در اینجا می خواهیم یکی از عظیم ترین پروژه های نمای سبز اروپا واقع درشهر لندن آشنا کنیم به اسم Holborn hotel
شپرد رابسون طرح هایی را برای یک هتل ۱۲ طبقه در هولبورن ویاداکت در شهر لندن ارائه کرده است که می گوید بزرگترین دیوار سبز اروپا را خواهد داشت. پیشنهادات این پروژه برای گروه Dominvs است که یک هتل ۳۸۲ اتاقه با یک تراس سبز و پشت بام سبز می باشد که در مقابل ایستگاه City Thameslink می باشد.
شپرد رابسون گفت که ساختمان جدید دارای یک دیوار سبز به مساحت ۳۷۰۰ متر مربع است که تمام نمای آن را می پوشاند و دارای ۴۰۰۰۰۰ گیاه خواهد بود.
او همچنین اعلام کرد که این دیوار سبز هر سال هفت تن هوای تازه را فراهم می کنند و نه تن دی اکسید کربن را استخراج می کنند.
طبق طرح برنامه ریزی شده در حمایت از برنامه توسط مشاور DP9 گفت که پیشنهادات شپرد رابسون نشان دهنده “طراحی با کیفیت استثنایی” است که پس از بررسی و ارزیابی قابل توجه مناطق حفاظت شده اسمیتفیلد و نیوگیت مجاور ایجاد شده است.

نمای سبز ساختمان با استفاده از دیوار سبز و فلاورباکس یکی از روشهای جدید و زیبا برای طراحی ساختمانهاست. این روش به عنوان یک راهکار پایدار برای افزایش کیفیت هوا، جلوگیری از گرمایش جهانی، حفظ تعادل زیست محیطی و افزایش زیبایی شهر و محیط زندگی مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مهمترین مزایای دیوار سبز، افزایش کیفیت هوای داخل ساختمان و تنظیم دما و رطوبت در داخل ساختمان است. همچنین، دیوار سبز به عنوان یک فضای سبز درون ساختمان، به منظور ایجاد یک زیبایی و آرامش در داخل ساختمان نیز به کار میرود.
استفاده از فلاورباکس نیز به عنوان یک روش سبز برای طراحی نمای ساختمان استفاده میشود. فلاورباکس یک بستهبندی بسیار زیبا و کارآمد برای نگهداری گل و گیاه است. این بستهبندی ها معمولا در دیوارهای ساختمان قرار میگیرند و باعث زیبایی و تنوع در رنگهای گل و گیاه میشوند. همچنین، فلاورباکسها به عنوان یکی از روشهای کاهش انعکاس حرارتی نیز به کار میروند و میتوانند به حفظ محیط زیست و انرژی کمک کنند.